Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ASATUF ve Kenya Büyükelçiliği sağlık turizmi için bir araya geldi

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Kenya Cumhuriyeti ile sağlık turizmi alanında işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Prof. Dr. Karabulut ve beraberindeki heyet, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Leonard N. Boiyo’yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette ASATUF hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Karabulut, “Genel merkezi Ankara’da bulunan ASATUF, sağlık turizmi alanında yurt dışından ülkemize hastaların getirilmesi ve gelen hastaların tedavi süreçleri ile ilgili çalışmalar yapmaktadır,” dedi.

Sağlık turizmi alanında Türkiye ile Kenya Cumhuriyeti arasında iş birliği yapmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “Kenya Cumhuriyeti ile ülkemiz arasında sağlık turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu amaçla ülkemizde anlaşma yaptığımız termal oteller ve hastanelerle Kenya Cumhuriyeti ile sağlık turizmi alanında iş birliği yapmak istiyoruz,” dedi.

ASATUF ve Kenya Büyükelçiliği sağlık turizmi

Ayrıca şifalı bitkiler in de Kenya’da tanıtımını yapmak istediklerini belirten Prof. Dr. Karabulut, “Bu amaçla Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, 2024 yılında sağlık turizmine katkı sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti’nin de destek ve katkılarıyla, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile sağlık turizmi alanında online ve fiziki olarak iş forumları ve konferanslar düzenlemek istiyoruz. Sağlık sektöründeki Türk şirketleriyle birlikte Kenya Cumhuriyeti’ne kalabalık bir heyetle ziyaret gerçekleştireceğiz ve ikili anlaşmalar yapacağız,” diye konuştu.

Prof. Dr. Karabulut, “Kenya Cumhuriyeti’ne iki yıl önce yapmış olduğum ziyarette Kenya’daki sağlık sorunlarını yakından gördüm. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti ile Kenya Cumhuriyeti arasında var olan iş birliğinin daha da güçlenmesi gerekir. Sağlık alanında eğitim programları da dahil olmak üzere her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bu vesileyle sizleri ve değerli diplomatlarınızı en kısa zamanda ASATUF Genel Merkezi’nde görmekten mutluluk duyacağız,” ifadelerini kullandı.

ASATUF ve Kenya Büyükelçiliği sağlık turizmi

Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Leonard N. Boiyo ise ASATUF heyetini büyükelçiliklerinde görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Her iki ülke sağlık turizmi alanında pek çok projeyi birlikte gerçekleştirebilir. Sağlık turizminde ASATUF, eğitimler verebilir. Sağlık turizmi alanında Türkiye ile iş birliğini geliştirmek ve güçlendirmek isteriz. Alternatif tıp konusunda da aynı şekilde iş birliğimizi geliştirmek isteriz. Bu amaçla Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olarak, en kısa zamanda ASATUF Genel Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirmek istiyoruz,” diye konuştu.