Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile eklem ağrılarına çözüm

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sinan Bağçacı, gelişen teknolojik yeniliklerle ortaya çıkan yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile ağrılara yeni bir çözüm sunduklarını ve “Dünyada en sık görülen sağlık sorunlarının başında bel ve eklem ağrıları gelirken, kimilerinde bu ağrılar oldukça hafif seyrederken kimilerinde katlanılmaz sancılara dönüşüyor” dedi.

Yüksek yoğunluklu elektromanyetik tedavi

YÜKSEK YOĞUNLUKLU ELEKTROMANYETİK ALAN TEDAVİSİ: AĞRILARA YENİLİK GETİREN ÇÖZÜM

Eklem Ağrılarına Elektromanyetik Çözümler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni nesil robotik tedavi cihazları da çoğalmaya başladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sinan Bağçacı, yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile hasarlı ya da etkilenen dokuların iyileştirilmesinin hedeflendiğini belirtiyor.

Elektromanyetik alan tedavisi, bel, boyun fıtığı, omuz kas-tendon zedelenmeleri gibi pek çok sorunda ve eklem kontraktürlerinde etkili bir şekilde kullanılabiliyor. Ayrıca ödemli bölgelerin tedavisinde de etkilidir.

Kas güçlenmesini gerektiren durumlar, kasların aşırı kasılma sonrasında tendonlarda kısalmaya neden olduğu bazı nörolojik hastalıklar ve ileri derecede eklem kısıtlanması gibi sorunlarda da tedaviyi destekler.

Yüksek yoğunluklu elektromanyetik tedavi

Kıyafet Üzerinden Uygulanır

Yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde hastaların ağrılarını gidermek için alternatif bir destek sağlar.

Kişinin vücuduna temas etmeden kıyafet üzerinden uygulanan bu yöntem, cihazın bölgeye odaklanarak yaklaşık 10 santimetre derinliğe kadar etkinlik gösterdiği bilgisini veriyor. Bu sayede, derin dokulara nüfuz ederek etkinliği yüksek bir şekilde eklem ağrılarını giderici tedavi sunabilmektedir. (İHA)