Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Üç yıl önce omurga eğriliği (skolyoz) tanısı konulan kız çocuğu, sağlığına kavuştu

13 yaşındaki çocuk, skolyoz hastalığı tanısı konulduktan sonra ameliyat kararıyla Gaziantep Şehir Hastanesi Ortopedi Servisine yatırıldı. Birçok hastaneye başvuran ve iyi bir sonuç alamayan hasta, Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Cebesoy ve ekibinin yaptığı başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Skolyoz hastalığı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Oğuz Cebesoy, “Skolyozu omurga eğriliği olarak tanımlıyoruz. 10 dereceden fazla olan eğriliği skolyoz olarak adlandırıyoruz. Bu durum birçok nedene bağlı olmakla birlikte daha çok kız çocuklarında görülüyor.

Yüzde 60-70 civarında herhangi bir neden ortaya koyamadığımız bir durum. Omurga 30 dereceye ulaştığında akciğer ve kalp döngüsünü bozduğu için hastalar hem yürümekte zorluk çekiyor hem de sırt ve bel ağrıları yaşıyor. 60-70 dereceyi geçtikten sonra ciddi nefes darlıkları ortaya çıkabiliyor.

Aileler genelde görüntü sebebiyle bize geliyor ve tedavi süreci böyle başlıyor. Doğuştan gelen bir hastalık olabiliyor, fakat dediğim gibi yüzde 70’inde belirgin bir neden bulunamıyor. Çocukluktan itibaren, 1 yaşında bile teşhis edilebiliyor” dedi.

omurga eğriliği (skolyoz)

Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Oğuz Cebesoy, “Hastamız ilk geldiğinde fizik tedaviler olmuştu. Hastada çift eğrilik oluşmuştu. Bu eğrilikleri düzelttik.

Hastanın boyu 5 santim kadar uzadı, duruşu düzeldi. Omuz dengesizliği ve leğen kemiğindeki dengesizlikler büyük ölçüde giderildi. Başarılı bir ameliyat oldu” şeklinde konuştu.

Kızlarının eski sağlığına kavuşması için birçok hastaneye gittiklerini fakat çareyi Gaziantep Şehir Hastanesi’nde bulduklarını söyleyen anne, “Kızıma 4’üncü sınıfta teşhis konuldu. 3 yıl boyunca fizik tedavi ve korse kullandık ama buna rağmen duruş bozukluğu ortaya çıktı.

Oğuz hoca sayesinde sırtındaki kamburluk gitti. Organlara etki etmedi. Çok şükür kızım sağlığına kavuştu” dedi. Fatma Altınbaş (İHA)