Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Türk kökenli doktora “Liyakat Nişanı”

Almanya’da Türk kökenli Doktor Cihan Çelik, hükümet tarafından kamu yararına yapılan hizmetler için verilen ve en yüksek onur ödülü olan Federal Almanya Liyakat Nişanı’nın sahibi oldu.

Almanya’nın “bilim şehri” olarak bilinen Darmstadt’da Türk kökenli Doktor Cihan Çelik ödüle layık görüldü. Darmstadt Şehir Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Çelik, Almanya hükümeti tarafından kamu yararına yapılan hizmetler için verilen ve en yüksek onur ödülü olan Almanya Liyakat Nişanı’nın sahibi oldu. Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden’deki Başbakanlık binasında düzenlenen ödül töreninde Çelik’in nişanını Hessen Eyaleti Sağlık Bakanı Diana Stolz verdi.

 

“BU ÖDÜLÜ ÇELİK’E VERMEK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ÖNEM ARZ EDİYOR”

Ödül töreninde konuşan Stolz, “Pandemi döneminde başarılı çalışmaları sebebiyle Dr. Çelik’i ve ekibini tebrik ediyorum. Ödülün Hessen eyaletinden birisine verilmesi çok önemli. Bizim için ayrıca sağlık bakanlığı olarak sağlık sektöründen birisine verilmesi ayrı bir önem arz ediyor. Daha önemlisi de Cumhurbaşkanımız adına bu ödülü Dr. Çelik’e vermek benim için büyük bir önem arz ediyor” dedi. Ayrıntılar videoda… (İHA)