Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sosyal destek merkezi Erciş’te açıldı

Sosyal destek merkezi, Van’ın Erciş ilçesinde, Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın katılımıyla ‘Sosyal Destek Merkezi’ açıldı. Çınarlı Mahallesi’ndeki törende konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Türkiye’nin birçok yerinde yaşanan zorluklara dikkat çekerek, “Bir yandan deprem bölgesinde toparlanmaya çalışan kardeşlerimizi görüyoruz, bir yandan yüreğimiz Gazze için atıyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal Destek Merkezi

ERCİŞ’TE KIZILAY SOSYAL DESTEK MERKEZİ AÇILDI

Van’ın Erciş ilçesinde Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın katılımıyla ‘Sosyal Destek Merkezi’ açılışı yapıldı. Çınarlı Mahallesi’ndeki törende konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde zorlukların yaşandığını belirterek, “Bir yandan deprem bölgesinde toparlanma aşamasındaki kardeşlerimizi görüyoruz, bir yandan yüreğimiz Gazze için atıyor” dedi.

23 Ekim 2011’de meydana gelen depremde en çok yıkımın Erciş’te yaşandığını dile getiren Yılmaz, “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.  Kızılay, yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren bir köprü. Sosyal destek merkezleri de iyilik yapanlar ile iyilik yapılanları bir araya getirecek, daha fazla iyiliğe vesile olacak yerlerdir. Köyden hastaneye gelen kadınlarımız, çocuklarımız, merkezimizde çorbalarını içecek” ifadelerini kullandı.

Sosyal Destek Merkezi

ERCİŞ, AFETLERE HAZIRLIKLI OLMANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYOR

Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu ise Kızılay’ın Osmanlı’dan bugüne devletin güçlü kurumu, milletinin umut kaynağı olduğunu belirterek, Kızılay’ın dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurların yardımına koştuğunu söyledi. Karaloğlu, “Kızılay; yangın, deprem, sel ve diğer afetlerde hiç kimseyi geride bırakmıyor. Dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yardıma koşuyor. Merhamet elini her zaman uzatmaya devam ediyor” dedi.

Sosyal Destek Merkezi

SOSYAL DESTEK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Yapılan konuşmaların ardından, içinde sosyal market, aşevi, giyim mağazasının bulunduğu Sosyal Destek Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılış programına Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Akyüz, Kızılay Erciş Şube Başkanı Kurbani Özdaş, kurum amirleri, davetliler ve Kızılay çalışanları katıldı. (İHA)