Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SMA ve skolyoz hastası 6. sınıf öğrencisi Yasin Arda Boz’un başarı hikayesi

SMA ve skolyoz hastası Yasin Arda Boz, kalem tutamamasına rağmen girdiği bursluluk sınavında 490 puan alarak ilçenin gururu oldu. Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan, 2 Haziran İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Yasin Arda Boz, sınavda sadece bir soruyu boş bırakarak büyük bir başarıya imza attı.

Yasin, sağlık sorunlarının başarıya engel olamayacağını belirterek, “Derslerim çok iyi. Sınava kalem tutamadığım için daha çok dinleyerek çalıştım. Bu süreçte ailem ve öğretmenlerim bana çok yardımcı oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum. Büyüyünce doktor olmak istiyorum” dedi.

Okul Psikolojik Danışmanı Nazife Beyazıt Yıldırım, “2 Haziran ailesi olarak çok mutlu ve gururluyuz. Emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Yasin bizim için çok özel bir öğrenci. Ona inancımız tamdı ve o da tüm engellere rağmen büyük bir başarı elde etti. Onunla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Yasin Arda Boz’un başarı hikayesi, SMA ve skolyoz hastalığına rağmen elde ettiği bu büyük başarıyla ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Yasin’in azmi ve başarısı, sağlık sorunlarına rağmen hedeflerinden vazgeçmeyen herkes için umut verici bir mesaj taşıyor. (İHA)