Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir ilk: Aynı anda üç hastaya kök hücre nakli

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, önemli bir başarıya imza attı. Erişkin Nakil Ünitesinde, akut lösemi tanısı konulan üç hastaya kardeşlerinden alınan kök hücre ler aynı anda nakledildi.

Hastaların takibinden sorumlu NEÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Merter, akut lösemi tanısı konulan üç hastaya aynı anda allojeneik kök hücre nakli yapılmasının Konya’da bir ilk olduğunu belirtti.

Kök Hücre

Donörden alınarak gerçekleştirilen ilik naklinin, pek çok hematolojik kanserin tedavisinde kullanılan zahmetli ve uzun süreli bir yöntem olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Merter, “Bugüne kadar tedavi için hastalar il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı.

Artık allojeneik kök hücre nakli için hastalarımız il dışına çıkmak zorunda kalmayacak. Bir profesör ve üç doçentten oluşan akademik kadromuzla ülkemizde bu alanda güçlü bir ekibe sahibiz. Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

HASTA VATANDAŞLARIMIZ TEDAVİ İÇİN ARTIK ŞEHİR DIŞINA ÇIKMAYACAKLAR

NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başhekim Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci de, “Hastanemizde geçen yıl revizyona tabi tuttuğumuz Kök Hücre Nakil Ünitemizde bugün mutlu bir an yaşıyoruz.

Aynı anda 3 hastamıza allojeneik kök hücre nakli yaparak sağlıklarına kavuşturduk. Hematoloji alanındaki çok kıymetli hocalarımızın bu konudaki yoğun çabaları bizler için de çok önemli. Tedavi için şehir dışına giden hastalarımız artık hastanemizde sağlıklarına kavuşabilecek. Lösemi, kan hastalıkları içerisinde en önde gelen, tedavisi uzun süren ve zorluklarla dolu bir hastalık.

Ünitemizde, kök hücre nakli ile bu süreyi kısaltarak hastalarımızı en kısa zamanda sağlıklarına kavuşturmayı hedefliyoruz. Kök hücre nakli için hastalarımızı hastanemizde tedaviye bekliyoruz” dedi.

Kök Hücre

GURURLU VE MUTLUYUZ

Hem gururlu hem de mutlu olduklarını ifade eden NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, “Uzun zamandır yapmayı planladığımız ancak bugüne nasip olan Erişkin Nakil Ünitemizdeki ilk hastalarımızı bugün taburcu ediyoruz.

En büyük amacımız, Konya gibi büyük bir şehirden hastalarımızın tedavi için il dışına çıkmamaları. İnşallah bugünden sonra hastalarımızın şehir dışına çıkmalarına gerek kalmayacak ve kök hücre nakillerini Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde gerçekleştirebileceğiz.

Emeği geçen Hematoloji Bilim Dalı’ndaki tüm hocalarımıza ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Allojeneik kök hücre nakli sonrası sağlıklarına kavuşan Derya Ceylan, Halime Kaplan ve Zübeyde Çetin ise, tedavi süreçlerinde kendileriyle yakından ilgilenen Erişkin Nakil Ünitesi hekimlerine ve sağlık ekibine teşekkür etti.