Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Merve K.,’nin iyileşme hikayesi: Üzerinden iki kez pikap geçen 5 yaşındaki çocuk yeniden yürüyor

Muş’ta 21 gün önce meydana gelen trafik kazasında üzerinden iki kez pikap geçen 5 yaşındaki Merve K., Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. İlk müdahalenin ardından pelvis bölgesinde çoklu kırıklar ve organ yaralanmaları tespit edilen çocuk, Çocuk Cerrahisi Kliniğinde tedavi altına alındı. Hastane Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Fikret Ersöz tarafından yapılan başarılı ameliyatlar sayesinde Merve yeniden yürümeye başladı.

“GENİTAL BÖLGESİ TAMAMEN DAĞILMIŞTI”

Pelvis bölgesinde ciddi yaralanmalar bulunan Merve’nin ameliyat süreci hakkında bilgi veren Dr. Ersöz, “Kızımız 5 yaşında. Yaklaşık 21 gün önce, geçen ayın on dördünde bize akşamüstü 112 tarafından getirildi. Pikap iki kez üzerinden geçmişti. Bize geldiğinde şuuru açıktı fakat ağır yaralanmıştı. Pelvik bölgede yaygın abrazyon ve ekimozlar vardı. Genital bölgesi tamamen dağılmıştı. Çok ciddi yaralanmalar mevcuttu. Acilen ameliyata aldık ve ameliyat yaklaşık 5 buçuk saat sürdü,” dedi.

Ameliyat sürecini detaylandıran Dr. Ersöz, “Önce karın bölgesini açtık, yaygın hematom vardı. Mesane ve üreterde yaralanmalar mevcuttu. Ortopedist arkadaşlarımızın yardımıyla pelvis kemiğindeki kırıkları tespit ettik. Mesane ve üreteri onardıktan sonra periton arkasındaki hematomu boşalttık. Genital bölgedeki yaralanmaların temiz kalması için bağırsakları dışarı aldık,” diye konuştu.

“HASTAMIZ ÜÇ GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI”

Dr. Ersöz, “Genital bölge ve perine bölgesinde kaslar tamamen yırtılmıştı. Uzun süren ameliyatın ardından, hastanın sakrumu ve lomber vertebraları elimize geliyordu. Tüm kasları ve rektumu onardık, üretra ve genital bölgeyi eski anatomik yapısına kavuşturduk. Hastamız üç gün yoğun bakımda kaldı, ardından servise alındı. Şu anda 21. gününde ve üç gün önce yürümeye başladı. Yaklaşık 2 ay sonra kolostomiyi kapatacağız. Bu süreç bizi çok mutlu ediyor,” dedi.

Dr. Ersöz, “Bu tür yaralanmalardan hastayı sağlığına kavuşturmak büyük bir mutluluk. Annesi ve babası, köydeki insanlar çok mutlu. Çocuğumuzun normal hayatına devam edebilecek olması bizi çok sevindiriyor. İnşallah normal bir genç kız olacak,” şeklinde konuştu.

Hastanın babası Nihat Karakaya, “Özellikle hocamız ve yoğun bakım ekibi başta olmak üzere tüm hastane personeline çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Çocuğumuzun durumu şu anda iyi. Hastane çok temiz, yemekler ve bakım çok iyi. Hepsinden memnunuz, Allah razı olsun,” dedi.