Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Dünya Sigarasız Günü”: Sarıay derneği kısa film yarışması sonuçlandı

Sarıay Dernek Başkanı Dr. Şahan Can Şahan, sigara bağımlılığıyla ilgili güncel istatistiki bilgiler verdi. “Hafife Alınan Tütün Bağımlılığı Ağır Hasar Veriyor” başlıklı konuşmasında Dr. Şahan, sigara ve tütün bağımlılığının hafife alınmasına itiraz ederek, toplumu ve ülke yönetimini adeta seferberliğe davet etti. Sigara içmenin gurur duyulacak bir şey olmadığını belirtti.

PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ: ELEKTRONİK SİGARANIN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Eee Sigara İşte…” başlıklı konuşmasında, elektronik sigaranın normal sigaradan daha zararlı olduğunu bilimsel çalışmalarla anlattı ve e-sigara içenlerin yüzünde patlamış fotoğrafları gösterdi.

PROF. DR. MURAT BİNBAY: SİGARA VE MESANE KANSERİ İLİŞKİSİ

“Göz ardı Edilmiş Ölümcül İlişki, Sigara ve Mesane Kanseri” başlıklı konuşmasında Prof. Dr. Murat Binbay, mesane kanseri ve sigara ilişkisine dikkat çekti. Bu konu, dünyada ve ülkemizde pek gündem olmayan bir konu olarak vurgulandı.

SARIAY DERNEĞİ’NİN ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALARI

Sarıay Derneği, tütün bağımlılığında önleyici çalışmaların bir parçası olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile lise öğrencileri arasında iki defa karikatür yarışması organize etti. Bu çalışmalarıyla, sigarayla mücadele konusunda uzun yıllar çalışmalar yapan Prof. Dr. Orhan Kural’ın adını yaşatmaya gayret ediyor.

SANATÇILARIN KATILIMI VE KISA FİLM YARIŞMASI SONUÇLARI

Toplantıya, sigara konusundaki hassasiyetleriyle bilinen sanatçılar Attila Atasoy ve Fatih Mühürdar da katıldı. Toplantı sonunda, kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

KISA FİLM YARIŞMASI DERECELERİ:

  1. Ahmed NAGY – “The Beginning” (Birinci)
  2. Ramazan YAKUT – “Dumanının Fısıltısı” (İkinci)
  3. Kağan İSLAMOĞLU – “Bana Öldürenden Ver” (Üçüncü)

(Sağlık Haber Gazetesi)