Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

D vitamini eksikliği MS hastalığını olumsuz etkiliyor

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi‘ nde Nöroloji Uzmanı Dr. Fidel Demir , Uluslararası Multiple Skleroz (MS) Federasyonu’na göre dünyada 3 milyona yakın MS hastasının bulunduğunu ve 60 bininin Türkiye’de olduğunu söyledi.

MS hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu belirten Dr. Demir, “Vücuttaki bağışıklık sisteminin beyindeki sinir hücrelerinin yalıtımını sağlayan sinir kılıfı na, beyin hücrelerine saldırması sonucu beyinde hasar oluşmaktadır. Hastalığın isminden de anlaşılacağı üzere MS hastalığı birçok bölgede skar dokusu na sebep olabilmektedir.

D vitamini eksikliği MS hastalığı

Özellikle hastalarda kol ve bacaklarda güçsüzlük, uyuşmalar, görme kayıpları, baş dönmesi, çift görmeler gibi birçok nörolojik belirti oluşabilmekte. Uluslararası MS federasyonu na göre dünyada 3 milyona yakın MS hastası bulunmakta. Her 5 dakikada bir MS hastalığı tanısı koyulmaktadır. Ülkemizde de yaklaşık 60 bin MS hastası bulunmakta. MS hastalığı ekvatordan uzaklara gidilen ülkelerde, özellikle Avrupa ülkeleri, Amerika ve Kanada gibi ülkelerde sıklığı gittikçe artmakta” dedi. Ayrıntılar videoda…  Muhammet Hüseyin İçli (İHA)