Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Çocuk sağlığı ve hastalıkları kadroları boş kaldı

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 2024 1. dönem yerleştirme sonuçları nın açıklanmasıyla, çocuk sağlığı ve hastalıkları (pediatri) bölümlerinde büyük bir boşluk olduğu ortaya çıktı. Türk Pediatri Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, birçok hastanede bu branşın dolmadığını belirterek, “Bu durumun geçici olduğuna inanıyoruz. Gelecekte pediatriyi seçmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, bebeklikten yetişkinliğe kadar çocukların fiziksel gelişimini takip eden, tanı ve tedavi süreçlerini yöneten önemli bir uzmanlık alanı olmasına rağmen, son yıllarda bu alana ilgi azalmış durumda. Prof. Dr. Çokuğraş, bu yılki TUS sonuçlarının ardından, Bağcılar, Ümraniye, Haseki, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde hiçbir doktorun pediatriyi tercih etmemesi nedeniyle kadroların boş kaldığını vurguladı. Ayrıca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin 30 kişilik pediatri kadrosuna sadece 2 kişinin yerleştiğini belirtti.

Prof. Dr. Çokuğraş, pediatri alanındaki bu düşüşün geçici bir trend olduğunu ve genç doktorların bu alana yönelmesini teşvik etmek gerektiğini ifade etti. Haberin ayrıntıları videoda… (İHA)