Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

İstanbul’da sağlık üslerindeki depreme hazırlık çalışmaları

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’un sağlık üslerindeki depreme hazırlık çalışmalarını anlattı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne ek olarak yapılan 193 izolatörlü hastanenin açılışa gün saydığını belirten Prof. Dr. Memişoğlu, bu hastanelerin beklenen İstanbul depreminde sağlık hizmetinin ana omurgasını oluşturacağını söyledi.

depreme hazırlık çalışmaları

DEPREME DAYANIKLI HASTANELER VE SAĞLIK HİZMETLERİ

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’un depreme dayanıklı sağlık altyapısını güçlendirmek için yapılan yatırımları vurguladı. Eski hastanelerde yenileme çalışmaları sürerken, yeni yapılan hastaneler de son teknolojilerle donatılıyor.

BAĞCILAR’DA YENİ HASTANE AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek olarak inşa edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin açılışa gün saydığını belirten Prof. Dr. Memişoğlu, bu hastanenin 415 yataklı, 193 izolatörlü, 8 ameliyathaneli olacağını ve bölge için önemli bir sağlık üssü olacağını söyledi. Bu hastane, deprem esnasında bile sağlık hizmetinin aksamadan devam etmesini sağlayacak şekilde tasarlandı.

DEPREM İZOLATÖRLERİNİN ÖNEMİ

Prof. Dr. Memişoğlu, sismik izolatör sistemlerinin deprem süreçlerinde sağlık hizmetinin aksamaması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. İstanbul’daki birçok hastane, depremde bile hizmet vermeye devam edebilecek şekilde izolatörlerle donatıldı.

SAĞLIK SİSTEMİNİN DEPREME HAZIRLIĞI

İstanbul İl Sağlık Müdürü, sağlık sisteminin herhangi bir depremde işlerliğini devam ettireceğini vurguladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yapılan çalışmalar ve hazırlıklar sayesinde, İstanbul’da olası bir depremde sağlık hizmetlerinin aksatılmadan sürdürüleceğini belirtti.

depreme hazırlık

DEPREME DAYANIKLI SAĞLIK ÜSLERİ

İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi gibi birçok hastane sismik izolatörlerle donatılmış durumda. Yakında açılacak olan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi de 193 izolatörle donatıldı.

YENİLEME ÇALIŞMALARI VE YENİ PROJELER

Eski hastanelerde yapılan yenileme çalışmaları ve yeni projeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Memişoğlu, Haydarpaşa, Süreyyapaşa, Fatih Sultan Mehmet, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi gibi hastanelerin yenilenerek depreme dayanıklı hale getirileceğini söyledi. Bu çalışmalar, İstanbul’un sağlık sistemini olası bir depremde daha da güçlü hale getirecek.

SAĞLIK SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ VE TATBİKATLAR

Deprem sonrası sağlık hizmetlerinin nasıl sürdürüleceğine dair planlamalar yapıldığını belirten Prof. Dr. Memişoğlu, bu planların yakında tatbikatlarla test edileceğini ve toplumla paylaşılacağını söyledi. Depreme hazırlık sürecinde sürekli olarak yeni şeyler öğrenildiğini ve planların revize edilerek daha işler hale getirildiğini ifade etti. (İHA)