Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarıyla yenilikler kapıda

Sağlık sektöründe önemli adımlar atmaya devam ettiği bir dönemde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın yeni açıklamaları sektörde dikkatleri üzerine çekti. Bakan Koca, ülkedeki aşı üretimindeki değişikliklerden, randevu kullanımındaki güncellemelere kadar çeşitli konularda önemli bilgiler paylaştı. Bu gelişmelerle birlikte Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde nasıl bir dönüşüm geçireceğini ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha etkin ve kolay erişim sağlayacak yeni uygulamaların neler olduğunu yakından takip etmeye başladık. İşte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamalarıyla gündeme gelen yenilikler ve sağlık sektöründe beklenen değişiklikler…

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA: TÜM AŞILAR YERLİ ÜRETİM OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bağışıklama programındaki aşıların Hıfzıssıhha Enstitüsü’nde üretileceğini duyurdu. 2028 yılına gelindiğinde ise Türkiye’de kullanılan tüm aşıların yüzde 100 yerli üretim olacağını belirtti.

RANDEVU KULLANIMINDA AZALMA

Geçen yıl 23 milyon kişinin randevusuna gelmediğini açıklayan Bakan Koca, bu durumun nüfusun yaklaşık dörtte birine denk geldiğini ifade etti. Toplamda 81 milyon olan gelinmeyen randevu sayısının üç-dört saat kala iptal edilenlerle birlikte 21 milyon olduğunu aktardı. Bakan Koca, bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30’unun kullanılamadığını belirtti.

MHRS’DE YENİ DÖNEM

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinde yapılan güncellemeyle birlikte hastaların randevu onayı verme sürecinin değiştiğini duyuran Sağlık Bakanı Koca, artık ertesi gün randevusu olan hastaların akşam saat 8’e kadar randevularını onaylayacaklarını veya gelemeyeceklerini bildireceklerini açıkladı. Bu yeni döneme “Onaylı Randevu Dönemi” adı verildiğini ve uygulamanın pazartesi günü başlayacağını ifade etti. (İHA)